Rejsebrev fra en praktikant – Karina, jordemoderstuderende

DSC02882Jeg er jordemoderstuderende og har altid haft en drøm om at komme til Afrika og da chancen bød sig i forbindelse med min valgfrie periode på studiet valgte jeg at tage til Asembo i 6 uger. Jeg havde, fra et foredrag jeg var til på min skole, hørt om dette sted Asembo og ligeledes fra andre studerende som havde været der i praktik. Deres fortællinger derfra øgede kun min iver efter at komme af sted. Jeg fik kontakt til dem i Asembo igennem min uddannelse som har et samarbejde med dem om, at studerende kan komme dertil i praktik.

Det var et helt fantastisk ophold, hvor jeg oplevede så mange forskellige ting. Jeg var blandt andet i praktik på to forskellige hospitaler, hvor jeg fik muligheden for at følge personalet i deres arbejde med de gravide og fødende kvinder. Jeg fik mulighed for at komme helt tæt på og se, hvordan de arbejder med de gravide kvinder, og hvordan de varetager fødslerne. Jeg blev taget rigtig godt imod på hospitalerne, og alle var utrolig venlige, og meget villige til at inddrage en i deres arbejde. Jeg havde også dage sammen med nogle af de lokale jordemødre, hvor vi gik rundt i landsbyen og besøgte de gravide kvinder, og kvinder som havde født for nyligt. Det var en spændende og anderledes måde at arbejde på, det at tage rundt til kvinderne og snakke med dem i deres hjem. Sammen med en medstuderende underviste jeg i seksualundervisning for nogle af byens unge. Der var derfor rigtig mange forskellige ting i relation til min uddannelse, jeg fik lov til at opleve og være en del af. Kontaktpersonerne i Asembo hjalp med at få kontakt med hospitalerne, de lokale jordemødre og få stablet seksualundervisningen på benene. De var rigtig søde til at hjælpe med at få organiseret de ting man gerne ville og også praktiske forhold så som transport.

Hele opholdet var en unik oplevelse, og jeg har fået mange oplevelser med mig, både på det faglige og det personlige plan. Alle folk var meget imødekommende og søde, og de var utrolig gode til at gøre opholdet til en helt speciel oplevelse. Jeg kan kun anbefale andre studerende at tage til Asembo i praktik, da jeg kan garantere, at man kommer hjem med en helt fantastisk oplevelse.

Karina Dahl Andersen, Jordemoderstuderende 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.